Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tervarit haki revanssin Tampereelta

Tervarit olivat sunnuntain sarjaottelussa Ilvestä terävämpiä ja hakivat maukkaan vierasvoiton lukemin 3-4 (1-2). Ottelussa tehtiin maaleja vuorotellen. Tervarit karkasivat ensin 0-2 johtoon, mutta Ilves käänsi ottelun omiin tassuihinsa tekemällä kolme seuraavaa osumaa. Tervarit iskivät kuitenkin vielä kahdesti ja veivät kolme sarjapistettä mennessään.

04:19 - 0-1 Jarno Auvinen
09:58 - 0-2 Auvinen (Harri Lehtiniemi)
14:26 - 1-2 Jaakko Laitinen (Juha-Pekka Torvinen)
21:55 - 2-2 Laitinen
28:50 - 3-2 Teemu Alatalo (Jani Nyblom)
33:33 - 3-3 Oskari Tervo
37:53 - 3-4 Ari Makowski (Adrian Rizvani)

Ilves oli päässyt todella helpolla eilisessä ottelussa FTK:ta vastaan, mikä näytti heijastuvan pelaajien esityksissä vielä tänäänkin Tervareita vastaan. Ilveksen taisteluasenne oli ottelun alussa kadoksissa ja helppoja pallonmenetyksiä tuli lähes jokaisessa vaihdossa.

Tervarit olivat ottelun alussa terävällä jalalla liikkeellä ja pyrkivät iskemään nopeita hyökkäyksiä aina paikan tullen. Ja virhesyöttöjen jälkeen paikkoja syntyikin. Neljän minuutin pelin jälkeen Jarno Auvinen sai katkaistua epäonnistuneen purkupallon ja laukoi puolivolleystä oululaiset johtoon.

Lisää seurasi 10 minuutin pelin jälkeen. Antti Teittinen antoi poikittaissyötön suoraan Harri Lehtiniemen jalkaan. Lehtiniemi jakoi sivulle ja Auvinen siirsi Tervarit jo 0-2 johtoon.

Ilves heräsi kuitenkin taisteluun kapteeninsa Juha-Pekka Torvisen näyttäessä esimerkkiä. Kovasti taistellut kapteeni sai pikkuhiljaa muutkin pelaajat heräämään otteluun ja yleisön vaatima kavennusosuma nähtiin 14 peliminuutin kohdalla. Torvinen syötti ja kauden alkuun hyvän vireen löytänyt Jaakko Laitinen laukoi ottelun lukemiin 1-2, joka säilyi puoliaikaan asti.

Ilves sai kavennuksesta ja puoliaikapalaverista lisää vauhtia peliinsä. Toista puoliaikaa ehdittiin pelata kaksi minuuttia kun kaivattu tasoitusosuma syntyi. Ilves sai vapaapotkun seitsemästä metristä ja kun Tervareiden puolustus peitti kaikki vapaapotkun siirtomahdollisuudet, laukoi Laitinen pallon suoraan takaylänurkkaan.

Tasoituksen jälkeen ottelu näytti kääntyvän pikkuhiljaa varmemmin ja varmemmin Ilvekselle. Ilves oli hallinnut palloa läpi ottelun ja Tervareiden pelaajilla alkoivat tunteet kuumentua heidän kadotettua johtonsa.

Kotiyleisö saikin haluamansa ajassa 28:50. Teemu Alatalo haki itselleen vapaan laukaisupaikan ja pommitti pallon alanurkkaan. 3-2 maalin syöttäjänä toimi Jani Nyblom. Johto-osuman jälkeen Ilveksellä oli erinomainen etsikkoaika iskeä vapauttava 4-2 osuma ja varmistaa voitto, mutta maalijyvä oli kadonnut. Laukaukset eivät enää osuneet kohdilleen ja ottelun alun helppoja virheitä alkoi jälleen syntyä.

Eivätkä tehokkaalla maalintekotuulella olleet Tervarit käyttäneet kaikkia paikkojaan käyttämättä. Tuomas Kallioinen Ilves-maalissa esitti useat loistotorjunnat, mutta ihan jokaiseen palloon ei hänkään ehtinyt.

3-3 tasoitus syntyi Oskari Tervon taidonnäytteellä. Mies kaatui pallon kanssa, mutta säilytti kuitenkin kontrollin palloon maassa ollessaankin. Matti Anttosen lähtiessä kaivamaan palloa itselleen nähtiin breakdance-liikkeeltä näyttänyt satelliittiharhautus, ja yhtäkkiä Tervareilla olikin kahdella-yhtä-vastaan hyökkäys. Tervo laukoi pallon alanurkkaan ja ottelu oli jälleen tasoissa.

Ilves leirissä ei tasoitusosuman jälkeen vielä panikoitu, mutta kaksi minuuttia ennen loppusummeria syntyneen 3-4 maalin jälkeen tuli kotileirissäkin kiire. Adrian Rizvani laukoi pallon kaukaa Ilves-maalille eikä Kallioinen onnistunut liimaamaan palloa. Maalin edessä vapaana olleella Ari Makowskilla oli helppo työ sijoittaa Tervarit johtoon.

Lopun ajan Ilves pelasi lentävällä maalivahdilla. Noin viisi laukausta nähtiinkin, mutta kaikki painuivat ohi maalin. Tervareille maukas 3-4 vierasvoitto.

"Yksi yö kaiken muuttaa voi.", lausui Petteri Pulkkinen ottelun jälkeen. "Lauantain helppo peli näkyi otteissa ja kone ei käynnistynyt missään vaiheessa. Moni pelaaja alisuoritti tänään, mutta näitä vaan joskus tulee. Ei se hyvä tekeminen mihinkään kadonnut ole, vaikka se tänään hukassa olikin.", jatkoi Pulkkinen.

"Paikat oli ratkaista ottelu 3-2 tilanteessa, mutta kun niittiä ei saatu annettua, niin omien virheiden kautta vastustaja rankaisi ja painui vielä ohikin. Aika tahmeaa ja väkinäistä oli koko pelin kuva, olisiko kuitenkin väsymys vaivannut ryhmää vaikka sitä ei myönnettykään?", mietti Pulkkinen.

Ilveksen ottelun parhaiksi pelaajiksi Pulkkinen nosti yritteliäällä pelillä tehot 2+0 laukoneen Laitisen sekä vahvan pohjapelin pelanneen Teemu Alatalon.